Analyse en Planning

Analyse & Planning

De informatie primeert

De eerste en tevens de belangrijkste fases in het ontwikkelingsproces van een website is het verzamelen van informatie. 

We willen u en uw bedrijf beter leren kennen alvorens we van start kunnen gaan. Wij willen meedenken met u. Daarom hadden we graag een antwoord op volgende vragen.

Analyse

Doel van uw website?

Iedere website heeft een bepaald doel. Wil u informatie aanbieden, een community bouwen of een product of dienst verkopen? De doelstelling moet duidelijk worden bepaald en vastgelegd.

Doelgroep van uw website?

Iedere website wil één of meerdere bezoekersdoelgroepen. Geef ons zoveel mogelijk informatie zodat we bij het vormgeven al rekening kunnen houden met de eigenschappen van uw bezoekers. Wij willen graag alles weten over functie, geslacht, leefttijd, interesses, woonplaats, ... van uw doelgroep. Op die manier kunnen we een website ontwikkelen die engagement creërt bij uw doelgroep. De juiste look & feel in combinatie met de juiste boodschap, daar gaan we voor.

Inhoud van uw website?

Welke inhoud wil u op uw website plaatsen? Beschikt u over hoogwaardige/unieke inhoud? Denk alvast aan teksten, foto’s, logo’s, filmpjes, documenten, digitale brochures, tickets, ... Welke inhoud is beschikbaar? Moet er nog inhoud worden verzameld of aangemaakt?

Planning

In de tweede fase gebruiken we de verzamelde informatie uit fase 1 om uw website zorgvuldig in een structuur te gieten. Er wordt een sitemap opgesteld, een schematisch overzicht van alle pagina’s met de desbetreffende inhoud. Het navigatiesysteem met de nodige menu’s en submenu’s wordt gebouwd. Wij streven steeds naar een gebruiksvriendelijke website die zal bijdragen aan het succes van uw website. Uiteraard wordt ook in deze fase een look & feel voorgesteld die volledig in lijn is met uw huisstijl of net niet, afhankelijk van het doel. Denk alvast na over enkele voorbeelden van websites die u persoonlijk bijzonder vindt qua layout en/of functionaliteiten. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van uw voorkeuren.

Webdesign en -ontwikkeling

Webdesign en -ontwikkeling

Het gebruiksgemak primeert

Het internet tijdperk vraagt om interactie, online merkbeleving en een dynamische website. 

Webdesign

In deze fase begint het échte werk. We starten met de vormgeving van de website op basis van de reeds op papier uitgewerkte sitemap en navigatiestructuur. Alle grafische elementen zoals buttons, banners, achtergronden en dergelijke worden ontworpen.

Samen met u overlopen we het ontwerp en noteren we uw feedback om de nodige aanpassingen te kunnen doen. Van zodra u akkoord geeft op de grafische elementen starten we met de ontwikkeling.

Website ontwikkeling

In de ontwikkelingsfase worden alle grafische elementen tot leven gebracht. De programmatie gebeurt in HTML, CSS, PHP, Javascript. We installeren en configureren Joomla! op onze ontwikkelingsserver. Alle extra componenten, modules en plugins worden geïnstalleerd en geconfigureerd. De inhoud en de menu structuur worden toegevoegd.

Ons doel is u een gedegen online communicatietool afleveren. 


Sociale Media

socialmedia2

De community primeert


Ook over uw bedrijf, medewerkers en producten wordt op fora en sociale netwerken geschreven. 

Hoe gaat u hier mee om? Gaat u zich mengen in de conversatie of luistert u aandachtig? 1 feit is zeker, u kan niet afwezig zijn. Communicatielab begeleidt u in het opzetten van een blog of het opstarten van een community. U kan deze mogelijkheden beter aangrijpen om direct te communiceren met uw doelgroepen. Zie het als een kans, geen bedreiging

Search Engine Optimalisation

seo2

Gevonden worden primeert

Zoekmachine optimalisatie of SEO bestaat uit een betaalde en een organische kant. Beide mogelijkheden kunnen worden ingezet.

U kan betalend adverteren op bepaalde zoekmachines of u kan alle mogelijkheden aangrijpen om de positie van uw website en de vindbaarheid te beïnvloeden zonder te betalen.

Meer dan 80 procent van de internetgebruikers gebruikt een zoekmachine als startpunt dit onderstreept dus zeker het belang van een goede vindbaarheid.

Organisch

De ranking van een zoekmachine wordt constant bijgestuurd en gevoed door verschillende factoren. Communicatielab zal bij het opleveren van elke website reeds alles ondernomen hebben wat binnen de mogelijkheden ligt om hoog te scoren in de ranking zonder te betalen. Wij geven u vervolgens graag advies hoe u daar zelf ook een steentje kan toe bijdragen.

Betalend

Betalend adverteren op een zoekmachine laat u toe gericht te verschijnen in de ranking, u wordt dus vindbaar als u dat wenst. Op een tijdstip dat u aangeeft, enkel bij surfers uit een bepaalde regio, alleen bij bepaalde trefwoorden, ….
Communicatielab helpt u graag bij het maken van een aantal keuzes.


Een meetbaar resultaat

Wat u ook kiest, online gedrag is meetbaar. U krijgt steeds de statistieken opdat u de resultaten van uw inspanningen kan meten. U kan exact achterhalen welke informatie het meest wordt bekeken, hoe lang welke pagina wordt bezocht, hoe ze op uw site zijn terechtgekomen, …